Hilda-hälsning!


Per-Móbile Waltzing Matilda Fox "HILDA" har skickat en hälsning från Flerohopp!

Hilda har det bra på "dagis"
-är det lite kyligt kan man sitta under "morfars" jacka....
image180

LYXTILLVARO-eller WHIPPETRÄTTIGHET!!!


image181

Siamesherren Connla i hundburen tillsammans med Hilda-Hilda gillar katternas transportburar och kissarna gillar hennes större bur...
Hilda är en snäll tjej som gärna försöker dela sina grisöron med siameskompisarna-gärna i flygande fläng, men kattgänget uppskattar inte riktigt en whippetvalp i full fart! Stillsamma Hilda är okey!

Utställning i Bräkne Hoby

Vi har varit på inofficiell utställning i Bräkne Hoby (BKK arr) med Bella (valp 4-6månader), Zingo(PM Teamsters Temptation) och Thea(PM The Thing) i juniorklass för att träna utställning inomhus! Med oss var Saga(PM She's my Girl) med familj och hundkompisar. Whippet en råkall höstdag i ett ridhus med "lite" för små ringar är väl inte helt idealiskt ur whippetperspektiv... men alla hundar fick 1or och de flesta fick hp också. Bäst resultat fick lilla Bella som blev BIRvalp men tyvärr oplacerad i finalen...

image178
Bella fick en ordentlig mental genomkörare eftersom hon visades först i rasbedömningen, dessutom tävlade Ida och Bella i "barn med hund 13-16år" och de placerade sig som 4 där. Bella var ganska trött när det var dags för finalen men hon klarade dagen galant!

image176

Ida visar Bella (PM Umbra Babe) med omdömet "välvisad" i rasbedömningen!


image177

Bella kopplar av från utställandet i Lisas knä!


Första gången ute för X3orna!!!

Kallt i luften, lite mulet men solen lurade någonstans däruppe... Hund- och husvakten Kajsa och jag (Vicki) bestämde att det nog minsann var tillräckligt varmt ute på idag på söndagsförmiddagen för en liten turné ut, det hade ju i a f inte varit någon frost inatt! Sagt och gjort! ut med lite leksaker i lilla valphagen samt 2 rejäla varma dynor inifrån huset och så... ut med hela gänget... två och två åkte de ut och tillsist kom lilla tjejen ut... De var lite förvånade först men de gaskade upp sig fort och började undersöka utevärlden... I stora rasthagen lekte tant Lotta, Bella och Cowboy lite för vilt för att leka tillsammans med de små men lilla gänget uppskattade att ha något att titta på... Det blev flera pussar genom staketet!


image167

Bellapuss genom staketet!

image168


Excellent Lad med låååånga kliv

image169

Xantippa på väg in i kameran

image170

Det är jobbigt att vara ute - bäst att ta igen sig lite...

image171
5 veckors rapporten från X-gänget!

image162

Huvudet på sned... -sen är hela världen MIN!

image163

Bedårande blåbärsblickar!

image164

Bror och syster ligger tillsammans i leksakshögen

image165

"-Om jag lägger mig längst in i buren, kanske jag får vara i fred för de andra..."

image166

"-jag hittade något här-undrar vad den är till för?"


Xantippa är elak mot sin bror-hon biter honom HÅRT i svansen!

image175

Per-Móbile Jump for Joy-Lotta-lever upp till sitt namn!

Tryck på bilden så blir den större!!!Jump for Joy!!! heter allas vår lilla bus-Lotta som gärna leker med alla valpar!!!
Inte bara sina egna!!! Lotta får snurr-anfall och springer, skuttar, fintar och hoppar över och under Bella och Cowboy som gör sitt bästa för att hinna med henne!

De små X3valparna intresserar Lotta också-i a f deras matskål...
Men hon leker gärna med dem och morrar varnande om de biter för hårt i tuttarna!Valparna fjäskar rejält för Lotta som tar det hela med ro!

Per-Móbile Waltzing Matilda Fox-"Hilda"-har skrivit brev!

Hurra!
vad kul det är att hitta mail eller brev från valpar och deras nya ägare! Vi blir så JÄTTEGLADA för alla rapporter men särskilt glada blir vi när vi ser och förstår att valpen har det BRA i sitt nya hem!

image150image151

Hildas matte har skrivit så fint om Hildas vardag att jag helt fräckt saxar några rader ur mailet!
För att du som läser ska förstå så kan jag tala om att Hilda inte bor själv med matte det fanns redan ett antal SIAMESER i hushållet när Hilda kom dit... är du nyfiken på hennes kattkompisar hittar du dem här; http://www.flerocatt.se

MATTE SKRIVER.
"Här kommer en liten rapport från Hilda i Flerohopp. Hon har funnit sig väl till rätta och älskar att gå på dagis när jag jobbar. Dagiset är hemma hos mina föräldrar och Hilda och min pappa brukar sova ihop. Hon har också hjälpt till som jordfräs i potatislandet.

Hilda är jätteduktig på att gå i koppel och att tala om när det är dags att gå ut och kissa eller bajsa, så hon är i det närmast rumsren, visst händer det lite olyckor då och då, mest beroende på att jag missar hennes tecken, eller inte hör att hon säger till. Särskilt om jag är i tvättstugan och Hilda är i köket.
Katterna börjar acceptera Hilda, och speciellt när hon sover. ;-) De bevakar henne och ser till att befinna sig högt upp när hon är busig. Då känner de sig trygga.
image154
Än har de inte sovit tillsammans, även om katterna har börjat återvända till sängen, men de ser till att ha mig mellan sig och Hilda. Connla min ena röda kastrerade hane, är väldigt tålmodig med Hilda och hon försöker leka med honom, men han sitter bara stilla och tittar på henne, blir hon för intensiv går han undan. Någon fräser åt Hilda och slår med ena tassen efter henne om hon kommer för nära, men jag tror att de slår med stängd tass, så inga klor används.

På det hela taget går det bra och Hilda charmar de flesta hon träffar. Sedan hon kom hit har hon varit på ett 5-årskalas och igår var det fest med några av grannarna hemma hos mina föräldrar, vi bor i det närmaste grannar. Hilda hjälper mig med städningen, särskilt om det ska sopas. Då jagar hon sopborsten och drar i väg med den. Tur att jag har två stycken så vi kan ha varsin."

image155image153

HILDA STÄDAR OCH VILAR!!!


JÄTTETACK TILL MATTE GÖREL FÖR MAIL OCH FINA BILDER!!!
DET VÄRMER ATT SE HUR HILDA HAR DET!!!

Bella och Cowboy

Bella (PM Umbra Babe)  har nu hunnit bli 4 månader och hon är ett äkta BUSTROLL!!! Hon hittar på det mesta och det är full fart den mesta tiden av dygnet men som tur är KAN hon ta det lugnt också!

image131

Bellas favoritlek-kompis just nu är Cowboy (PM White and Black Cowboy) som fortfarande inte har lämnat hemmet pga sent återbud från den tilltänkte holländske köparen. (Återbud pga oförutsedd händelse i Holland)!
Cowboy är 10 veckor i morgon och han klarar sig bra i lekdusterna med den äldre Bella! Full fart -nästan hela tiden!
image133

-Du kan inte ta mig!!!

image132

Cowboy är snygg också!!!X3 kullen 3½vecka

Denna beiga hög har passerat 3 veckors dagen. De har fått ögon och ben som de hanterar olika bra än så länge... De väger mellan 1130gram till strax över 1300gr med en snittvikt på 1225gram... De är alldeles, alldeles UNDERBARA!!! Husse Tommy har börjat reta smaklökarna hos dem genom att kasta råa köttbullar på golvet framför dem... Gissa om de morrar, skäller och kastar sig över godbitarna... helt enkelt är de JÄTTEFARLIGA VILDDJUR!  Men när mamma Svea kommer är mjölken i baren mer än intressant. Svea klagar inte utan hon "städar" gärna bort resterna!image125

MUMS!!! -Köttfärs är GOTT! ...tror vi i alla fall!???

image126


Mamma Svea städar mer än gärna efter oss!!!
Vi gör tappra försök att komma åt baren!

image127BAREN ÄR ÖPPEN!

image128


NJUUUUUTA!

image129


KILLSNACK!- en brorsa till en annan!

image130

VEM FATTAS???


Det FINNS prydliga kort på var och en av valparna också!
Vi skickar mer än gärna en sådan bild till dig om du är intresserad av en av pojkarna!
Hör av dig till Tina; 0705610008 alt tina.permo@telia.com eller
till Vicki på 0709523612 alt swhipp@home.se

Diva på besök

image118

På fredagskvällen kom Diva på besök hos oss på Jeppahem, med sig hade hon sin storebror Isak (PM Quick on the Draw). Vi konstaterar att lilla Diva är en dam med integritet och gott humör... Svansen viftar konstant och hon är inte ett dugg rädd eller osäker på våra vovvar här i huset. Det klart att det känns ju bäst att retas med andra vovvar sittandes i mattes knä-en viss känsla av makt och trygghet infinner sig i den lilla valpkroppen... Diva hade heller inga problem med att hoppa upp o ner i säng och soffa, de vuxna vovvarna var inte säkra någonstans... Kissa ute klarade hon också av samt att ta sig upp för trappan in i huset själv... Eftersom Diva är nästan helt svart blev det att ta på ett alldeles för stort reflexhalsband så att hon inte skulle försvinna i mörkret under någon buske...Ovan en knippe bilder med den lilla Pirayan Diva...
hon terroriserar alla men särskilt Isak och matte Fia!

Hälsning från UFFE!!!

Uffe har med viss hjälp skickat bilder av sig själv!
image117

Visst är han en begåvad vovve!?
Okey, han har fått LITE hjälp-men bara LITE!

Tack till Stina, Madde och Anna-Karin för framställandet
och distributionen av dem!

image115
image116


Uffe säger;
-Se upp där ute för nu har min mamma anmält mig till flera utställningar!
Hon säger att jag är snyggast i HELA världen och min uppfödare håller med!
:-)

Sista buset med Bella!

image114

Bella och lilla Chili (Beauty) tar ett sista bustag innan Chili lämnade oss för sin nya familj...
Vi hoppas och tror att hennes nya flock; Simba, Ammie, Nilla, Pepsi och Pinto kommer att uppskatta henne - i a f så småningom ;-)

Velvet flyttade i söndags och enl säkra källor vet hon precis hur man ska göra för att få det man vill (sova i sängen *zzzzzzzzz*) = en riktig Diva

Hilda (Matilda) åker till sin nya familj imorgon fredag vi hoppas att hon får det trevligt med alla katter!
LÅÅÅÅNG HUND!

Taxen taxameter??? eller vart fall allas vår lilla Lotta som vräker sig i soffan!

image113

Det KAN vara någon annans rumpa... -kanske Majas???

Bamse/Svea bäbisar MED ÖGON

Idag har vi(Tina, Tommy och jag) gjort en FANTASTISK insats- Fotograferat BÄBISARNA!
med skiftande resultat- vi skyller på kameran; )
Därför presenterar vi endast den ena tvillingen bland pojkarna... Det är alltså så fiffigt att de är;
2 helbeiga, 2 "collie-tecknade" samt 2x tvåfärgade!


image108

Enfärgad pojke

image109

Tvåfärgad pojke
image110

Enfärgad med vita tecken


hela högen....

image111

till sist den lilla tjejen;

image112
 
som fn INTE ÄR TILL SALU!!!

5/8 av R3kullen MH testade

image107
På initiativ av R3-kullens pappa Lingon Black-Moons ägare genomfördes en mentalbeskrivning av 5 av de 8 valparna undan Svea (Tappinskis Advanced to Per-M'obile) födda 20060204. Beskrivaren ansåg att kullen generellt uppvisade mod, tillgänglighet, vänlighet och lekfullhet och därmed en mental tillgång i whippetaveln. Tack Mia för initiativet! Tack till de valpköpare som hade möjlighet att ställa upp!
Roligt att se att de små valparna i X3-kullens halvsyskon uppvisade denna kvalitét!

RSS 2.0