Leo skall på utbildningLeo ska utbilda sig till Vårdhund inom hemtjänsten! Det innebär att han ska "jobba" med främst dementa människor och de med olika psykiska eller fysiska handikapp. Han ska motivera människorna att göra saker som de har svårt att utföra annars. Det kan vara sjukgymnastikträning, minnesträning, finmotorik o dyl. såsom kasta boll med hunden, plocka med hundleksaker och godis. De kan borsta hunden och sätta på koppel. Detta är roligare och mer motiverande än att bara göra tråkig sjukgymnastik som inte alltid motiverar till aktivitet.Dessutom ska han vara till för att gosa och kela och sprida glädje. Vi gratulerar Ingela och Leo ( PM Up for the Challenge ) till denna utbildning och önska lycka till!


Nyfödda 2010 09 29Nu är dom födda.
Pappa PM Xerxes " Flipper " -  Mamma PM Umbra Babe " Bella ".
Tre hanar och två tikar.
Den första kom kl 05:50 och den sista 07:30.
Vikterna låg mellan 280gr och 330gr.


Grattis FlipperÅrets Svensk Whippet Sprint Mästare blev PM Xerxes "Flipper" äg ToT Permo 2.PM Active Capital "Frasse" äg Borgström/Österberg 3. Fennaur Nike "Hillevi" äg Christel Bergkvist 4. Of Summer´s Joy Ginette "Ginni" äg ToT Permo 5. PM Unspotted Tigress "Signe" äg ToT Permo. Dommare var från vänster Birgitta Lindqvist, kennel Cybris. Bittan Anemar,kennel Corpus. Mats Pedersen, kennel Eikjhor.


Far och SonFlipper och Frasse 2009(Flipper) PM Xerxes och (Frasse) PM Active Capital 2010 på Gotland när vi var där för hundutsällningen, fotot är taget i Tofta den lilla stunden som Tobbe var hemma med kameran, han hade hittat något att fotografera i Träsket liten insjö på sveska kanske var det en havsfru.


Uno BIM SofieroGrattis Micke och Bengt till era fina hundar.
Twyborn Chromafella BIR Cert Cacib Big-4 och PM Topflighter Uno BIM Cert Cacib
Foto Lena SvedbeckAlva och hennes syskon är nu 3 årMen det är bara Alva i mitten som har fått födelsedagstårta, med hon bjöd ju sina sambos också


Pricken(Pricken) PM Extremly Happy har nu somnat in. Han var född 971004 och blev således nästan 13 år Pricken var den första PM hunden på Gotland..
Han var med och sprang dom första uppvisningarna på Gotland, som sedan blev Whippet Race..
Han var också med och tävlade på Gotland och på faslandet.
Han var Carina Perssons och Johan Olssons 1:a Whippet. 


Bilder från Carina i LuleåCarina och Peter har fjällvandrat med sina hundar Älvan och My, härliga bilder


Besök i Ansen HollandHemma hos Deke Bellinga Kennel Southgrove och hennes hundar.
Dekes granne har får som betar av hennes marker.


På promenad i YdeVandring i Yde Holland med Ineke o Peter Keur och deras hundar dom har väldigt fina områden för vandring med många små sjöar


Dusseldorf Caravan 2010Nya modeller från DoroteaBron over floden Rhen i Dusseldorf vid campingenVi som fick följa med denna gång var Flipper. Elsa. Signe. Ginni. 


RSS 2.0